Brente hasselnøtter

Som en vri på de tradisjonsrike brente mandlene som ofte lages til jul, har jeg laget brente hasselnøtter isteden. Og resultatet? Det anbefales! 👌🏼😄 Det hele er gjort på en liten halvtime, består av få ingredienser og er laget på Sukrin Gold istedenfor vanlig sukker.

Brente hasselnøtter i en skål med flere nøtter liggende rundt på et bakepapir

Oppskrift:

  • 250 gram hasselnøtter (en pose)

  • 90 gram Sukrin Gold

  • 0,5 dl vann

  • 1 ss smør (her er det brukt smøremyk rapskokos)


Fremgangsmåte:

  1. Start med å steke nøttene i ovnen på 200 grader i 10 minutter.

  2. Kok opp vann og Sukrin Gold i en stekepanne, ha i nøttene og la det småkoke til vannet nesten er helt borte. Rør godt underveis.

  3. Ha i smøret, og la det småkoke videre til all væsken er borte.

  4. Ha nøttene over på en plate med bakepapir, og la de avkjøle seg.


Ferdiglaget brente hasselnøtter med to små teskjeer av tre på et bakepapir

De norske kostrådene anbefaler en liten neve med nøtter hver dag - så her er det bare å nyte herligheten med god samvittighet!


Tips:

Om du lurer på hvorfor vi er anbefalt å involvere nøtter i hverdagen vår, har jeg laget et lite innlegg om det tidligere. Sjekk det ut her: 7 grunner til å spise NØTTER


Previous
Previous

Sjokoladesmoothie

Next
Next

Spicy gulrotsuppe