Fiskeform med grønnsaker, pesto og creme fraíche
Rask, enkel og supergod fiskemiddag (om du liker smaken av pesto vel og merke).. 😉🐟🥦😋🍃
2 porsjoner
Ingredienser:
3-400 gram ren fiskefilét (torsk/laks, eller begge deler)
1/2 purre
1/2-1 brokkoli
Grønn pesto (100 gram eller ca 1 glass om du kjøper ferdig)
1/2 - 1 boks creme fraíche (velg laktosefri ved behov)
Salt og pepper
Sitron (kan droppes, men gir en fin, syrlig smak)
Fremgangsmåte:
Kutt opp purre og brokkoli, og ha det over i en ildfast form. Grønnsakene kan såklart varieres - bruk det du har, og det du liker. Mengden velger du også selv.
Del fisken i terninger. Her er det brukt både laks og torsk, men det går like fint med kun en sort. Ha bitene over grønnsakene og strø på salt/pepper og gjerne litt sitron.
Bland sammen pesto og creme fraíche, og fordel blandingen over fisken. 1 boks creme fraíche og 100 gram pesto (tilsvarende et lite glass) holder til ca 400 gram fisk.
Stekes på 180 grader i 20-30 min.
1. Start med å kutte opp grønnsakene.
2. Del opp fisken i terninger og legg den over grønnsakene. Strø over salt, pepper og litt sitronsaft.
3. Bland sammen creme fraiche og pesto i en skål ved siden av, og fordel blandingen over formen.
4. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter.
Tilbehør
Retten er god i seg selv, men kan også gjerne serveres med poteter, ris, quinoa, etc. om ønskelig.