Gode kilder til FETT

I tillegg til å være en god energikilde (9 kcal pr gram) har fett en rekke oppgaver i kroppen som gjør at vi er AVHENGIG av å spise en viss mengde for å fungere som vi skal.

oversikt over gode kilder til fett

Fettets oppgaver

Fett er blant annet nødvendig for å produsere og regulere hormoner, for å ta opp fettløselige vitaminer og for å holde kroppstemperaturen oppe. I tillegg stabiliserer det blodsukkeret og bidrar med økt metthetsfølelse.


Ikke ett fett

Fett i maten er enten mettet eller umettet (avhengig av hvordan atomene er bundet sammen). Umettet fett regnes som den sunneste formen, og gode kilder til dette er feks: Oliven- og rapsolje, frø og nøtter, fet fisk (som makrell, sild, laks og ørret), avokado og oliven.


HUSK:

  • Fett holder blodsukkeret stabilt, og gir ikke insulinstigning

  • Fett bidrar til et hormonsystem i balanse

  • Fett sørger for at kroppen tar opp fettløselige vitaminer

  • Fett holder deg mett lenge


Previous
Previous

MAKRO

Next
Next

Kort om PROTEINER