Bakt fetaost med appelsin
Bakt fetaost på en seng av frisk appelsin og grønn bladsalat.
Når osten er bakt, toppes det hele med en hjemmelaget sennepsvinaigrette - og det blir helt nydelig!
Raskt og enkelt er det og.. 💯👩🏼🍳🍃
Frisk appelsinsalat med bakt fetaost.
Retten passer supert som en forrett, men kan også brukes som en siderett på lik linje med de fleste salater. Her er fetaosten bakt i stekeovnen, men den kan også grilles og serveres sammen med annen grillmat.
Tid: 30 min
Til 2-3 personer trenger du:
Fetaost 2x150 g blokker
Honning 2 ss
Timian 1 ss, finhakket
Appelsiner 3 stk
Hvitvinseddik 1 ss
Dijon sennep 1 ts
Olivenolje 30 ml
Grønn bladsalat, 1 håndfull
Salt/pepper
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader (evt tenn på grillen)
Plasser fetablokkene på folie i en ildfast form.
Ha over honning, timian og litt svart pepper. Pakk det hele inn i folien så osten blir dekt.
Bak formen i ovnen på 200 grader i 20 min (evt legg foliepakken på grillen).
Blokk med fetaost, honning, timian og pepper før den går i ovnen.
Vinaigrette:
Press ut saften av 1 appelsin.
Bland eddik, sennep, salt, pepper og olivenolje sammen med saften fra appelsinen.
Her kan ingrediensene lett ristes sammen i et tomt syltetøyglass, alternativt om du bare rører det hele sammen i et glass.
Servering:
Skrell de 2 andre appelsinene, og del de i skiver eller terninger (alt etter hva du selv foretrekker).
Fordel den grønne bladsalaten på en tallerken. Legg appelsinskivene over og hell over vinaigretten. Når fetaosten er ferdig, legger du den på toppen, og voilà!
Retten er klar til å nytes.
Grønn bladsalat, appelsinskiver og vinaigrette.
Tips!
Sørg for å få med deg siste rest av sausen fra foliepakken (her er det mye godt smak som er fint å helle over osten når du tar den ut).