Hjemmelaget energibarer
Hjemmelaget sjokoladebarer proppfulle av næring.
Disse må du bare prøve! 🍫😍
Hjemmelaget energibarer bestående av tre lag.
Proteinkilden her er sorte bønner, og før du detter av lasset…gi det et forsøk! Jeg lover at det er godt, og tipper du aldri ville gjettet det om du fikk smake 😉
I tillegg inneholder disse barene mye fiber, og det gjør at tarmen din også blir fornøyd.
Ingredienser (til 12 stk store eller 24 mindre energibarer):
1 boks sorte bønner, 230 gram
200 gram dadler
100 gram havregryn
40 gram kakaopulver
1 klype salt
2 never hasselnøtter, 40 gram (kan droppes, evt bytt ut med andre type nøtter)
Topping:
150 gram mørk sjokolade
1 ts kokosolje (kan droppes)
Havsalt/maldonsalt
Fremgangsmåte:
Start med å skylle bønnene godt.
Vask dadlene, ta ut steinene og del de i litt mindre biter.
Kjør bønner, dadler, havregryn, kakao og salt sammen i en kjøkkenmaskin.
Fordel massen utover et fat/brødform etc. dekt med bakepapir.
Grovhakk nøttene og press de litt ned i deigen på toppen.
Settes kaldt (i minst 1 time).
Topping:
Smelt sjokoladen over et vannbad, gjerne sammen med kokosolje (ikke nødvendig med olje, men det gjør sjokoladen enda mer flytende og lett å jobbe med).
Hell sjokoladen over deigen, og strø over litt maldonsalt.
Settes kaldt til sjokoladen har stivnet.
Del opp i ønskede biter, og NYT!
Her er deigen fordelt over i en form med et lag hakkede nøtter på toppen.
Hasselnøttene gir et innslag av “firkløversmak”, men alt av nøtter kan benyttes.
PS! Barene kan fint også lages uten nøtter.
Her er smeltet sjokolade fordelt over deigen, og toppet med maldonsalt til slutt.
Formen settes kaldt til sjokoladen har stivnet.
Når sjokoladen har stivnet er det bare å dele opp barene i ønsket størrelse og NYT!
Evt frys de ned til en senere anledning (de er ypperlig å fryse ned, og personlig synes jeg de er ekstra gode når de er litt kalde).