Hjemmelaget energibarer

Hjemmelaget sjokoladebarer proppfulle av næring.

Disse må du bare prøve! 🍫😍

Hjemmelaget energibarer bestående av tre lag.

Hjemmelaget energibarer bestående av tre lag.


Proteinkilden her er sorte bønner, og før du detter av lasset…gi det et forsøk! Jeg lover at det er godt, og tipper du aldri ville gjettet det om du fikk smake 😉

I tillegg inneholder disse barene mye fiber, og det gjør at tarmen din også blir fornøyd.


Ingredienser (til 12 stk store eller 24 mindre energibarer):

  • 1 boks sorte bønner, 230 gram

  • 200 gram dadler

  • 100 gram havregryn

  • 40 gram kakaopulver

  • 1 klype salt

  • 2 never hasselnøtter, 40 gram (kan droppes, evt bytt ut med andre type nøtter)


Topping:

  • 150 gram mørk sjokolade

  • 1 ts kokosolje (kan droppes)

  • Havsalt/maldonsalt


Fremgangsmåte:

  1. Start med å skylle bønnene godt.

  2. Vask dadlene, ta ut steinene og del de i litt mindre biter.

  3. Kjør bønner, dadler, havregryn, kakao og salt sammen i en kjøkkenmaskin.

  4. Fordel massen utover et fat/brødform etc. dekt med bakepapir.

  5. Grovhakk nøttene og press de litt ned i deigen på toppen.

  6. Settes kaldt (i minst 1 time).


Topping:

  1. Smelt sjokoladen over et vannbad, gjerne sammen med kokosolje (ikke nødvendig med olje, men det gjør sjokoladen enda mer flytende og lett å jobbe med).

  2. Hell sjokoladen over deigen, og strø over litt maldonsalt.

  3. Settes kaldt til sjokoladen har stivnet.

  4. Del opp i ønskede biter, og NYT!


Deig fordelt over en form med et lag hakkede hassel nøtter på toppen.

Her er deigen fordelt over i en form med et lag hakkede nøtter på toppen.

Hasselnøttene gir et innslag av “firkløversmak”, men alt av nøtter kan benyttes.

PS! Barene kan fint også lages uten nøtter.


Smeltet sjokolade fordelt over deigen, og toppet med litt maldonsalt.

Her er smeltet sjokolade fordelt over deigen, og toppet med maldonsalt til slutt.

Formen settes kaldt til sjokoladen har stivnet.


Ferdiglaget energibarer fordelt i mindre biter.

Når sjokoladen har stivnet er det bare å dele opp barene i ønsket størrelse og NYT!

Evt frys de ned til en senere anledning (de er ypperlig å fryse ned, og personlig synes jeg de er ekstra gode når de er litt kalde).


Previous
Previous

Hjemmelaget saftis med ananas

Next
Next

Purreløksalat