Purreløksalat
Frisk og supergod sommersalat med purre, eple, nøtter og sitron. Denne passer ypperlig til kjøtt og grillmat, særlig nå på sommeren 🍃🍋🍏☀️
Deilig sommersalat som passer til alt av kjøtt og grillmat.
Ingredienser, 3-5 porsjoner:
1 pakke majones
6 ss rømme (velg laktosefri ved behov)
2 ss sukker
1/2 sitron, saften
1,5 purreløk
2 epler
15-20 valnøtter
Fremgangsmåte:
Vask og del purren i skiver
Bland sammen majones, rømme, sukker og saften av sitron i en bolle
Ha oppi purren
Skrell eplene, kutt de i biter, og bland de inn i salaten
Hakk valnøttene i minder biter, og bland de også inn i salaten
Oppbevares i kjøleskapet
Purreløk, eller purre som det også blir kalt, er supert å bruke i salater med sin milde løksmak.
Tips!
Salaten kan fint lages ferdig på forhånd, og oppbevares i kjøleskap til maten er klar.
Her er den pyntet med litt ekstra purre og nøtter på toppen før servering.