Purreløksalat

Frisk og supergod sommersalat med purre, eple, nøtter og sitron. Denne passer ypperlig til kjøtt og grillmat, særlig nå på sommeren 🍃🍋🍏☀️

Purreløksalat med purre, eple, nøtter og sitron

Deilig sommersalat som passer til alt av kjøtt og grillmat.


Ingredienser, 3-5 porsjoner:

  • 1 pakke majones

  • 6 ss rømme (velg laktosefri ved behov)

  • 2 ss sukker

  • 1/2 sitron, saften

  • 1,5 purreløk

  • 2 epler

  • 15-20 valnøtter


Fremgangsmåte:

  1. Vask og del purren i skiver

  2. Bland sammen majones, rømme, sukker og saften av sitron i en bolle

  3. Ha oppi purren

  4. Skrell eplene, kutt de i biter, og bland de inn i salaten

  5. Hakk valnøttene i minder biter, og bland de også inn i salaten

  6. Oppbevares i kjøleskapet


Oppkuttet purreløk

Purreløk, eller purre som det også blir kalt, er supert å bruke i salater med sin milde løksmak.


Purreløksalat

Tips!

Salaten kan fint lages ferdig på forhånd, og oppbevares i kjøleskap til maten er klar.

Her er den pyntet med litt ekstra purre og nøtter på toppen før servering.


Next
Next

Green Goddess